Како да регистрирате криптовалута на платформата EToro? Кои се процедурите?

FiduLink® > Криптовалути > Како да регистрирате криптовалута на платформата EToro? Кои се процедурите?

Како да регистрирате криптовалута на платформата EToro? Кои се процедурите?

EToro е онлајн платформа за тргување која им овозможува на трговците да тргуваат со финансиски средства како што се акции, валути, стоки и криптовалути. Платформата нуди различни алатки и функции за да им помогне на трговците да донесуваат информирани одлуки и да остварат профит. Во оваа статија ќе ви објасниме како да регистрирате криптовалута на платформата EToro и кои чекори да ги следите.

Што е платформата EToro?

EToro е онлајн платформа за тргување која им овозможува на трговците да тргуваат со финансиски средства како што се акции, валути, стоки и криптовалути. Платформата нуди различни алатки и функции за да им помогне на трговците да донесуваат информирани одлуки и да остварат профит. Платформата е многу интуитивна и лесна за користење, што ја прави одличен избор и за нови и за искусни трговци. Дополнително, платформата нуди напредни алатки за истражување и анализа за да им помогне на трговците да донесуваат информирани одлуки. Конечно, платформата нуди квалитетна услуга за клиентите и многу конкурентни такси за тргување.

Како да регистрирате криптовалута на платформата EToro?

Регистрирањето на криптовалута на платформата EToro е многу едноставно и трае само неколку минути. Еве ги чекорите што треба да ги следите:

Чекор 1: Создадете сметка

Првиот чекор е да креирате сметка на платформата EToro. За да го направите ова, треба да отидете на веб-страницата на платформата и да кликнете на врската „Регистрирај се“. Потоа ќе треба да го пополните формуларот за регистрација со информации како што се вашето име, адреса на е-пошта и телефонски број. Откако ќе го пополните формуларот, ќе треба да ја потврдите вашата адреса за е-пошта и телефонскиот број за да можете да пристапите до вашата сметка.

Чекор 2: Депонирајте средства

Откако ќе ја креирате вашата сметка, ќе треба да депонирате средства за да започнете со тргување. Можете да депонирате средства користејќи кредитна картичка, е-паричник или банкарски трансфер. Откако ќе депонирате средства, можете да започнете со тргување.

Чекор 3: Истражете ја криптовалутата

Откако ќе депонирате средства, можете да ја пребарувате криптовалутата со која сакате да тргувате. За да го направите ова, треба да отидете на страницата „Пазари“ и да ја побарате криптовалутата со која сакате да тргувате. Можете исто така да го користите филтерот „Крипто“ за да ги прикажете само криптовалутите достапни на платформата.

Чекор 4: Отворете трговска сметка

Откако ќе ја пронајдете криптовалутата со која сакате да тргувате, треба да отворите трговска сметка. За да го направите ова, мора да кликнете на врската „Отвори сметка“ и да го пополните формуларот за регистрација. Ќе треба да наведете информации како што се вашето име, адреса на е-пошта и телефонски број. Откако ќе го пополните формуларот, ќе треба да ја потврдите вашата адреса за е-пошта и телефонскиот број за да можете да пристапите до вашата сметка.

Чекор 5: Започнете со тргување

Откако ќе отворите трговска сметка, можете да започнете со тргување. Можете да купувате или продавате криптовалути користејќи која било од алатките за тргување достапни на платформата. Можете исто така да користите која било од достапните алатки за анализа за да донесувате информирани одлуки. Конечно, можете да ги следите перформансите на вашето портфолио во реално време.

Заклучок

Регистрирањето на криптовалута на платформата EToro е многу едноставно и трае само неколку минути. Платформата нуди различни алатки и функции за да им помогне на трговците да донесуваат информирани одлуки и да остварат профит. Дополнително, платформата нуди квалитетна услуга за клиентите и многу конкурентни такси за тргување. Ако сакате да започнете да тргувате со криптовалути, EToro е одлична опција.

Да се ​​преведе оваа страница?

Проверка на достапност на домен

Вчитување
Ве молиме внесете го вашето име на домен на вашата нова финансиска институција
Ве молиме, проверете дали не сте робот.
Ние сме онлајн!